Ana Sayfa » Haberler » Cocopeat ile Alanya’da tarıma destek olunacak

Cocopeat ile Alanya’da tarıma destek olunacak

Cocopeat ile Alanya’da tarıma destek olunacak

Sri Lanka ile ticari ilişkileri güçlendirmek adına çalışmalar yapacaklarını Gevrek Muhabbet’te söyleyen Kamburoğlu, tarımda su kullanımını azaltmak için de ‘Cocopeat’ adındaki maddeyi ithal etmeyi düşündükleri belirtti.

 

Kaynak: Alanya Postası

Alanya Posta Medya’nın Gevrek Muhabbet programının bu haftaki konuğu Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı, Sri Lanka Fahri Konsolos’u ve Alanya Sanayici Ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD) Başkanı Ali Kamburoğlu oldu. Kamburoğlu, Posta Medya ekibinin sorularına içtenlikle cevap verirken, gelecekteki planlarına ilişkin açıklamalar da yaptı.

 

‘NEDEN SRİ LANKA FAHRİ KONSOLOSLUĞU?’
Yaklaşık 1,5 yıl önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tavsiyesiyle Sri Lanka Büyükelçisi ile birlikte bir görüşme yaptığını belirten Ali Kamburoğlu, ”Ankara’ya davet edildim ve  toplantılarımızı gerçekleştirdik, ilişkilerimiz bu şekilde ilerleyemeye başladı.Benim için  onur ve  gururlu bir görev çocuklarımıza,  ailemize bırakabileceğimiz çok kutsal bir bir görevdir. ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ve Dışişleri  Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’da büyük destek oldu. Geçen hafta  Sri Lanka Büyükelçimiz davet etti ve bizde davetine eşlik ettik. Bize kartımızı teslim etti ve resmi olarak görevimize başladık” dedi.

 

‘ANTALYA VE ALANYA’DA OFİSLERİMİZİ EN YAKIN ZAMANDA AÇACAĞIZ’
Fahri konsolosluk için bu yıl içerisinde ofis açacaklarını belirten Kamburoğlu, Antalya’da da bir ofis açma düşüncesinin olduğunu ve en yakın zamanda da Fahri Konsolosluğu ofisini Antalya’da da açacağını aktardı.

 

‘ÖNCELİK ÜYELERİMİZİN TALEPLERİ’
ALSİAD çalışmalarının daha da güçlendirileceğini aktaran Kamburoğlu,”İlk amacımız her zaman olduğumuz seviyeyi katlayarak daha fazlasını gerçekleştirmek bu doğrultuda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ayda birden fazla etkinlikler gerçekleştirmeye çalışacağız ”ifadelerini kullandı.
Kamburoğlu, “Çalışmalarımızda biz üye odaklı olduğumuz için öncelikli  olarak üyelerimin ihtiyaçlarını ve isteklerinin karşılamaya çalışıyoruz. Her sektörden üyelerimiz mevcut inşaat,turizm,hukuk emlak gibi 43 tane üyemiz var yeni üyelere de kapılarımızı açtık” dedi.

 

‘SRİ LANKA’NIN TİCARİ HACMİ ÇOK YÜKSEK’
Sri Lanka’nın üzerinde yoğun bir çalışmasının ve ham madde kaynaklarının olduğunu söyleyen Kamburoğlu ,”Sri Lanka’da Tarçın, Ceylon Çayı, Kauçuk ve tekne imalatı  çok fazla bu sebeple ürünlerin ihraç ediyorlar ham madde anlamında çok güçlü bir ada ülkesi” dedi.

 

‘ZAMAN NE GÖSTERİR BİLEMEYİZ’
Kamburoğlu, ALTSO Bşakan adaylığı konusundaki düşüncelerini şu şekilde aktardı, ”Şuan aklımda böyle bir düşünce yok tabiki ileride zaman ne gösterir bilemeyiz daha erken, her şeyin hayırlısı. Mehmet Şahin Başkanımızla çok güzel projelere imza attık, güzel hizmetlerimizin olduğuna inanıyorum. Kahvaltı programlarımız 20-30 kişi ile başladı şuan salonlar dolup taşıyor bu durumda bizi çok gururlu  ve mutlu ediyor”dedi.

 

‘İLİŞKİLERİ KUVVETLENDİRECEĞİZ’
Sri Lanka’nın fahri konsolosu olmasının ardından, iki ülke arasındaki ticari ve kültür alışverişini güçlendirmenin temel amaçlarının olduğunu ileten Kamburoğlu, ”Bundan sonraki süreçte Antalya ve Sri Lanka arasında ticaretin güçlenmesi için elimizde gelen desteği vereceğiz, turizmaçısından etkinlikler yapacağız bizim işimiz bu, aradaki köprü görevini görmek ve ticari bağlamak arttırmak bu sebeple hep birlikte kültürel ve ticari alanda başarılarımızı arttıracağız birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

Alanya Posta Medya’nın Gevrek Muhabbet programının bu haftaki konuğu Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı, Sri Lanka Fahri Konsolos’u ve Alanya Sanayici Ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD) Başkanı Ali Kamburoğlu oldu. Kamburoğlu, Posta Medya ekibinin sorularına içtenlikle cevap verirken, gelecekteki planlarına ilişkin açıklamalar da yaptı.
Tarımsal faaliyetler noktasında da Sri Lanka’da üretilen hindistan cevizindeki liflerden yapılan Cocopeat adında toprak görevi gören maddeyi ithal etmeyi planladıklarını söyleyen Kamburoğlu, “Bu madde fazla su tüketimini engeliyor, bu ürünün tedarik edilmesi büyük fayda sağlayabilir.Cocopeat bitkileri nemli tutuyor ve besin değeri fazla olduğu için çok verimli ürün yetişimesine neden oluyor bu sebeple Cocopeat tarımda büyük etki sağlayacaktır, ithal etmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

‘TİCARET’TE DÜRÜSTLÜK VE GÜVENİLİRLİK ÇOK ÖNEMLİ’
Öncelikle ticarete atılmak isteyen her bireyin  güvenilir bir insan olması gerektiğini vurgulayan Kamburoğlu, “Ticarete atılmak isteyen her bireyde bulunması gereken özellikler dürüst,güvenilir ve kararlı olmasıdır , yapacağı işin önce çırağı olmalıdır.Ben bu şekilde ticarete adım attım,babamın yanında çıraklık yaptım, işimi temelden öğrendim. Bu özellikler olduktan sonra iş sana geliyor başarı seni buluyor”dedi.