Ana Sayfa » Haberler » ALTSO’nun Akdağ’la ilgisi var

ALTSO’nun Akdağ’la ilgisi var

ALTSO’nun Akdağ’la ilgisi var

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu’nun dün yaptığı Akdağ açıklamasından sonra bugün de ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu bir açıklama yaptı. Akdağ’ın dünü bugünü başlığını verdiği açıklamada Kamburoğlu, “ALTSO’nun Akdağ’la ilgisi var” dedi.

Ali Kamburoğlu imzasıyla ALTSO’dan gelen açıklamada, “1990’lı yıllarda başlayan Akdağ Kayak Merkezi ile ilgili yıllar içinde yapılan jeolojik etüt ve planlama çalışmaları gibi birçok çalışma yıllar içerisinde meydana gelen mevzuatsal değişiklikler ve takipsizlikten dolayı sonuçsuz kalmıştır. 2013 yılına kadar bu şekilde devam eden ve adeta durma noktasına gelen sürece Mehmet Şahin başkanlığında göreve seçilen ALTSO yönetimi büyük bir hız verdi” Şeklinde ifadeler yer aldı.  Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2013 yılında turizm ürününün çeşitlendirilmesi, alternatif turizm çeşitleri ile Alanya turizminin 12 aya yayılması için çalışmalar yapıldığı ve AKDAĞ’ın bu faaliyetin bir parçası olduğunu belirtildiği açıklamada, “Konu ile ilgili Ankara, Antalya Ve Alanya’daki arşivler taranmıştır. 17.02.1995 Tarih Ve 22205 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 1994/6345 sayılı kararname ile Kış Sporları Turizm Merkezi olarak ilan edilen Akdağ’ın 2001 yılında yapılan planlama çalışmasında sadece turizm merkezine konu konaklama tesislerinin yapılacağı  alanların dikkate alındığı tespit edilmişti” denildi.

 

‘ALTSO OLARAK SAHAYA İNDİK’
30 Mart 2016 tarihinde Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Burdur 6. Bölge Müdürü  Hasan Uysal, Turizm Bakanlığı’nın ilgili uzmanı Zeynep Bulut ve uzman ekiple sahada yapıldığını belirten Kamburoğlu şöyle devam etti: “Bu çalışmalar sonucu hazırlanan olumlu rapor ile talep edilen alan da rekrasyon alanı olarak ayrılmış ve tekrar 1/25000 çevre düzeni planının revizyonu ve 1/1000, 1/5000 uygulama ve nazım imar planlarının yapılabilmesine hazır hale getirilmiştir. Geleceği olan gerçek anlamda bir kayak merkezinin Alanya’mıza kazandırılması için atılan bu büyük adım ile 322 hektar olan rekreasyon alanına 42,89 hektar alanında eklenmesi sağlanmıştır.  Bu gelişme Akdağ Projesi açısından tarihi bir milattır. Kayak merkezi için ihtiyaç duyulacak alanın ilave edilmemiş olsaydı bugün konuyla ilgili yetkilendirilmiş kurumlar dahil hiç kimse planlama çalışmaları için ön izin dahi alamayacaktı. Bu ilave alan kayak sahasının etrafında mekanik alan yapımı ve tesis yapılmasının önündeki engeli kaldırmıştır.”

 

‘GURURUMUZ DIŞİŞLERİ BAKANIMIZ ÖNCÜLÜK ETMİŞTİR’
Açıklamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun desteği ile çalışmaların sürdürüldüğü, bölgenin 1/25000 çevre düzeni planının revizyonu ve 1/1000, 1/5000 uygulama ve nazım imar planlarının yapılabilmesi için 2017 yılında Antalya Valiliği’ Antalya Büyükşehir Belediyesince kullanılmak üzere ödenek ayrıldığı belirtildi. Açıklamada Akdağ’ın statüsünün ALTSO’nun girişimleri ile değiştirildiği de vurgulandı.