Ana Sayfa » Blog » Kolombo’da Erasmus

Kolombo’da Erasmus

Kolombo’da Erasmus

 

Erasmus Programı (Üniversite Öğrencilerinin Hareketliliği için Avrupa Topluluğu Eylem Planı), Avrupa üniversiteleri arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak ve Birlik genelinde çalışmaların ve niteliklerin tam akademik tanınmasına izin vermek için oluşturulmuştur. Bu program, herkes için Erasmus adı altında dünya çapında yerleşime olanak tanır.

Erasmus Programı

Erasmus Programı burslu, hibeli ve transfer edilebilir öğrenim ücreti ile 3 ay ile 1 yıl arasında yurtdışında eğitim imkanı sunmaktadır.

Hedefler

  • Öğrencilerin diğer Avrupa ülkelerindeki öğrenme deneyimlerinden eğitimsel, dilsel ve kültürel olarak yararlanmalarını sağlamak;
  • Kurumlar arası işbirliğini teşvik etmek ve ev sahibi kurumların eğitim ortamını zenginleştirmek;
  • Geleceğin profesyonelleri olarak nitelikli, açık fikirli ve uluslararası deneyime sahip gençlerden oluşan bir havuzun geliştirilmesine katkıda bulunmak.

Kimler uygun?

Avrupalı ​​öğrenciler Panama’da eğitim görebilirler. Program, yükseköğretim ve araştırma alanında faaliyet gösteren yükseköğretim kurum ve kuruluşlarının yanı sıra dünyanın her yerinden öğrencilere, doktora adaylarına, öğretmenlere, araştırmacılara ve üniversite personeline açıktır.

Uygun öğrenciler, AB Üye Devletleri, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre ve AB’ye aday ülkelerde ERASMUS Üniversite Beyannamesi’ne sahip bir Yüksek Öğrenim Kurumuna kaydolmalıdır. Öğrenci, yükseköğretimin en az ikinci yılında kayıtlı olmalıdır. Öğrenciler ayrıca, kısa dönemli bir yüksek mesleki eğitim kursuna kayıt yaptırmışlarsa veya yurtdışında geçirdikleri süre boyunca tam zamanlı eğitim alacak yarı zamanlı bir öğrenciyse kayıt yaptırabilirler. Lisansüstü öğrenciler de hibe kontenjanlarını aşmamış olmaları koşuluyla Erasmus’a katılabilirler.

Diğer kurumlardan alınan kredilerin aktarılabilir olup olmadığını öğrenmek için Panama’daki üniversitelerle iletişime geçin. Eğitim dilinin kendi kurumunuzunkinden farklı olabileceğini unutmayın. Erasmus Yoğun Dil Kursları, ev sahibi üniversitelerde sunulabilir.

Nasıl Başvurulur

Kalkıştan en az 1 yıl önce konaklamanız için hazırlanmaya başlamanız tavsiye edilir. Ne kadar erken plan yaparsanız, sizin için doğru Programı bulma ve başvurularınızı ilgili tüm son tarihlerden önce gönderme şansınız o kadar artar.

Öğrencilerin ev sahibi olduğu kurum, kendi ulusal ajansına ERASMUS hareketlilik hibeleri için başvururken, öğrenciler kendi kurumlarına başvururlar. Öğrenciler, kendi alanlarında Erasmus Koordinatörü ile üniversiteleri aracılığıyla başvuruda bulunurlar. Başvuru sahipleri şunları sunmalıdır:

  • Yeterlilik düzeyi
  • Dil seviyesi
  • Mevcut derece
  • İstenilen kurslar

Başvuru sahipleri, bakalorya veya A Düzeyi’nden bu yana tüm diplomaların onaylı kopyalarını sunmaya hazır olmalıdır. Çeviriler gerekli olabilir.

ECTS

Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS/AKTS), farklı eğitim kurumları arasında tek tip kredi sağlar. Öğrenci iş yükü, derslere, seminerlere, bağımsız ve özel çalışma, proje hazırlama, sınavlar vb. gibi tüm planlanmış öğrenme etkinliklerini tamamlamak için gereken süreden oluşur. Bir kredi, öğrencilerin iş yükünü temsil eden 60 Kredi ile yaklaşık 25 ila 30 çalışma saati anlamına gelir. bir yıllık çalışma (genellikle dönem başına 30 Kredi ve üç aylık dönem başına 20 kredi). Modüllere ve kurslara tahsis edilen bu krediler, ancak gerekli çalışmanın başarıyla tamamlanmasından ve elde edilen öğrenme çıktılarının uygun şekilde değerlendirilmesinden sonra alınabilir.

Sistemin nasıl çalıştığını tam olarak anlamak için ECTS/AKTS ile ilgili makaleyi okuyun.